Het Coronavirus beheerst ons dagelijks leven volledig, waarbij we vol onzekerheden zitten. Bestuur en medewerkers van Rijncoepel willen hun respect en steun uitspreken aan allen die hard werken om patiënten op te vangen. Zonder iemand tekort te willen doen, noem ik specifiek onze huisartsen, doktersassistentes en POH’s. Zij staan onder grote druk, zowel emotioneel als qua werkbelasting.

 

Wij vrezen echter dat we nog maar aan het begin staan en dat er veel moet gebeuren de komende periode. We weten niet wat morgen brengt. Het helpt om in scenario’s te denken, zowel voor de werk- als privésituatie.

Financieel

Mogelijk dat er praktijken zijn (fysiotherapeuten, diëtisten, psychologen) die door de Coronacrisis voorlopig dicht gaan. Dit betekent verlies van omzet, terwijl de vaste kosten doorgaan. Praktijken met personeel in dienst adviseren wij om werktijdverkorting aan te vragen. Ga hiervoor naar de website van de rijksoverheid.

Ondernemers die in de problemen dreigen te raken kunnen mogelijk een beroep doen op de overheid. Ga hiervoor naar de pagina Borgstelling MKB-kredieten (BMKB).  In eerste instantie adviseren we om contact op te nemen met de eigen financier. Voor ZZP’ers ligt het lastiger. De overheid wil ook hen proberen te steunen.

Communicatie en samenwerking

We weten niet wat de toekomst brengt. Vanuit Rijncoepel bureau willen we de lopende zaken zo veel als mogelijk door laten gaan. Laten we de communicatie zoveel mogelijk openhouden en kijken waarmee Rijncoepel verder kan ondersteunen!